top of page

Acerca de

lodge.jpg

Zweethut

De zweethut

Zweethut (Sweat lodge) is een oeroude ceremonie, die in verschillende variaties in culturen over de hele wereld voorkomt; van de steppen van Siberië tot de vlakten van Noord-Amerika en de wouden van de Kelten.

Deze ceremonie is in samenwerking met Margo Awanata van Wild and Sacred Women. Het is dan ook een gemengde hut voor mannen en vrouwen.

Wat kan ik verwachten?

Onze zweethut is een hut van geknoopte takken die bedekt is met wollen dekens. De vloer is de blote aarde. In een groot vuur buiten worden basalten stenen verwarmd, die de binnenruimte gaan verhitten. We gaan naakt de hut binnen en doordat de hut niet heel groot is, zitten we waarschijnlijk tegen elkaar aan. In de hut is het heet en aardedonker.

Een zweethut is echt een andere ervaring dan een dagje sauna. Over het algemeen is het alles behalve comfortabel en het vraagt om overgave: om er te kunnen zijn zonder antwoorden te hebben op de vragen als "hoe lang nog?", "hoe heet is het hier?" en "kan ik dit nog wel volhouden?"

De hele ceremonie bestaat uit vier ronden, die verbonden zijn aan de vier elementen en/of windrichtingen, waarin we verschillende dingen doen en delen.

Wat brengt dit me?

In een zweethut ceremonie kan er veel gebeuren: het confronteert, daagt uit, verbindt, verlegt grenzen, reinigt en helpt persoonlijke processen om verder te ontwikkelen.

Een zweethut is een absoluut veilige ruimte waar iedereen kan zijn wie die is.

Zie ook de site van Margo voor meer informatie.

Praktische informatie
Voor wie?

Mannen en vrouwen

Wanneer?

Vrijdag 1 december, 10:00 - 22:00

Waar?

Twello

Investering?

€97,-

Ik doe mee!

Vul het formulier in om je op te geven.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page